11 IULIE, 2019
nano easy clean si cabina de dus
  • #Tehnologii
  • #Cabine de dus
  • #Nano Easy Clean

NANO EASY CLEAN

un strat invizibil ochiului uman, dar plin de avantaje

logo Optima Imperial


Cabinele de dus Optima Imperial sunt dotate cu thenologia NANO EASY CLEAN. În tot ceea ce asamblăm și oferim pieței, ne gândim în primul rând la APĂ. Consumul optim de apă este de multe ori prioritatea noastră. Astfel, produsele OPTIMA sunt sisteme bazate pe H2O. Tehnologia Nano Easy Clean se încadrează în acest model, de accea face parte din conceptul cabinelor de duș OPTIMA IMPERIAL. Este o tehnologie cunoscută, comercial, și sub numele de “auto-clean glass”, deoarece are puterea de a se curăța în timp ce dumneavoastră faceți duș. În plus, nu necesită utilizarea substanțelor chimice dăunătoare mediului pentru curățare și igiena adecvată.

stiati-ca


La microscop se poate observa că suprafața sticlei este poroasă. Porii de sticlă absorb din moleculele de apă, iar în timp, aceasta va lărgi și eroda porii, ducând astfel la degradarea sticlei. Tehnologia NANO vine cu un strat de substanțe ca tratament, care netezește suprafața și închide accesul apei la porii sticlei, protejând-o în acest fel. Stratul de tratament aplicat este foarte subțire, de aceea este invizibil ochiului uman. Un nanometru este de un milion de ori mai mic decât un milimetru. Unghia umană de adult are o grosime de aproximativ un milimetru. Ea este formată dintr-un milion de straturi nanometrice.


CUM FUNCTIONEAZA TEHNOLOGIA

sticla tratata cu NANO EASY CLEAN


Scopul acestui tip de tratare a sticlei are și un efect hidrofob puternic, similar cu efectul natural al penajului hidrofob al lebedei. Picăturile de apă vor aluneca în mod natural de pe sticlă, fără a permite substanțelor chimice să adere la suprafața tratată a sticlei. Mai mult, apa va colecta firele fine de praf care se depun în timp. Pe termen lung, acest tratament, prin toate avantajele sale, duce la o viață mai lungă a cabinei de duș, și un aspect curat, de nou, timp îndelungat.


nano easy - se curata usor
NANO EASY CLEAN - foarte usor de curatat

NANO EASY CLEAN înseamnă că peste suprafață poroasă a sticlei se aplică un strat NANO pentru a proteja și netezi suprafața. Această suprafață face ca muradăria, calcarul sau praful să nu se lipească de sticlă. Suprafața sticlei devine foarte ușor de curățat, cu doar un jet de apă. De aici consumul scăzut al apei și timp mai puțin acordat murdăriei.

NATURA

o constantă sursă de inspirație pentru tehnologii inovatoare

lebada si nano easy clean


Substanțele hidrofobe se întâlnesc adesea la păsările de apă. Lebăda este una dintre aceste specii. Apa este elementul natural în care trăiește, însă a dezvoltat în timp și modalități prin care se apară de forța de absorbție și eroziune a acesteia. La fel ca sticla, penajul lebedei conține pori hidrofili, astfel că, în timp, a dezvoltat un sistem de protecție, prin secreția de substanțe uleioase de către glanda suprarenală, pe care lebăda o aplică ingenios de-a lungul penajului pentru a nu se uda când înoată.

Lebăda are în arsenalul ei peste 25.000 de pene. Cele de la bază, care au contactul cu apa, beneficiază de tratamentul special cu uleiul urogenal, devenind astfel HIDROFOBE. La fel și sticla, oricât de bine finisată este, conține zeci de mii de pori vizibili doar microscopic, care permit coroziunea. De aceea, pentru protecție hidrofobă are nevoie de substanțe chimice specializate.

Comentarii si recenzii
  • Nici un comentariu
Comentati articolul